Världens 5 största fotbollsarenor 

Det finns inte mycket som slår en fullsatt fotbollsarena. Oavsett om det är ljudet, atmosfären eller bara omfattningen av allt som finns att erbjuda – fotbollsfans älskar att se matcher på fullsatta arenor.

Idag finns det en hel del arenor som fyller mer än 50 000 åskådare. Men vilka arenor är egentligen störst i världen? Ja, det är just denna fråga vi ska besvara i den här artikeln. Och som du kanske kan lista ut från rubriken så kommer vi att fokusera på de 5 största.

5. Wembley Stadium (London, England)

Vi börjar med Wembley Stadium i London som har en kapacitet på 90 000 platser. Detta gör den till den största fotbollsstadion i England och en av de största i Europa och i hela världen.

Ursprunget till denna gigantiska arena går hela vägen tillbaka till när den byggdes 1923. Den gamla arenan revs dock ner i början av 2000-talet och nya Wembley stod färdigbyggt år 2007.

4. First National Bank Stadium  (Johannesburg, Sydafrika)

Denna otroliga stadion ligger i Johannesburg (Sydafrika) och har kapacitet på 94 736 åskådare. Stadions utformning ger utmärkta siktlinjer från alla platser, vilket är en viktig egenskap för alla stora live-evenemang.

Den första matchen på denna imponerande stadion ägde rum 1989 och den nya strukturen öppnade officiellt sina dörrar 1991.

3. Camp Nou (Barcelona, Spanien)

Camp Nou är den tredje största fotbollsarenan i Europa och har en kapacitet på 99 354 åskådare. Den ligger i Barcelona (Spanien) vilket innebär att den främst är hemvist för FC Barcelona men även för det spanska och katalanska landslaget vid vissa tillfällen.

Byggandet av Camp Nou började redan 1954 och stadion öppnade officiellt sina dörrar bara ett par år senare (1957 för att vara exakt).

2. Estadio Azteca (Mexico City, Mexiko)

Estadio Azteca ligger i Mexico City och har en kapacitet på 105 064 åskådare. Detta gör den till den näst största fotbollsstadion i världen.

Byggandet av Estadio Azteca började redan 1962 men avslutades inte officiellt förrän 1966. Totalt arbetade mer än 5 000 personer på byggandet av denna imponerande arena.

 1. Salt Lake Stadium (Kolkata, Indien)

Salt Lake Stadium ligger i Kolkata i Indien och har en kapacitet på 120 000 åskådare. Och denna imponerande siffra gör den alltså till världens största fotbollsarena.

Byggandet av Salt Lake Stadium började redan 1984 och arenan öppnade sina dörrar i januari 2002. Arenan har också använts för kulturella evenemang som t.ex konserter.

Lämna en kommentar