Vad är fördelarna med att utmana sig själv?

Det finns många som går runt och tänker på hur deras liv hade sett ut om de bara hade vågat utmana sig själv lite mer. Kanske känner du igen dig i detta. Men vilka fördelar finns egentligen med detta då? Det är just detta vi ska gå igenom i den här artikeln.

Faktum är att det finns flera och omfattande fördelar med att våga utmana sig själv. Och då blir ju frågan, hur går man tillväga då? Svaret är att det varierar från person till person och vad man har svårt respektive lätt för att göra, vad man tycker känns utmanande, samt på vilken ”nivå” man börjar.

Men det första du behöver för att kunna utmana dig själv är att vara ärlig mot dig själv. Du måste vara villig att titta på vad du vill ha, och hur långt du är därifrån du vill vara. Därefter måste du hitta ett sätt att få det att hända. Det finns ingen mening med att bara sitta där och fundera på om något kommer att fungera eller inte när det finns så många saker som kan göras i stället!

Din självkänsla kommer bli bättre

När du tar risker och verkligen utmanar dig själv så kommer du att bli förvånad över hur bra detta kan få dig att må.

Du kommer förmodligen att göra några misstag när du tänjer på dina gränser, men det är okej eftersom det bara gör dig starkare i slutändan! Genom att tänja på dina gränser och ta risker utmanar du inte bara dig själv att göra saker bättre, utan även du stärker även din självkänsla.

Kom in i en ”våga testa nytt”-mentalitet

Att stanna i sin komfortzon är det som gör att de flesta människor fastnar i det liv de har just nu. Vem vill leva så? Om det finns något du vill ha, och det krävs vissa risker och utmaningar för att nå dit, varför inte försöka pressa dig själv lite utanför din zon?

Nästa gång du står inför om du får en möjlighet att göra något nytt, ta den. Livet är kort och du förtjänar att leva det på dina egna villkor! Så genom att utmana sig själv kommer du förmodligen uppleva saker som du inte hade fått uppleva annars.

Lämna en kommentar