Tilläggsisolera taket för att spara energi och öka bekvämligheten

Om du bor i ett äldre hus kan du ha möjlighet att spara på dina uppvärmningskostnader genom att isolera taket. Enligt undersökningar sker ungefär 15 procent av värmeförlusterna i en villa genom taket och vinden.

Detta gör att tilläggsisolering av taket kan vara en lönsam åtgärd, i synnerhet om den isolering som du har just nu i taket är mindre än 20 cm. Isolering av taket kan inte bara bidra till att minska dina värmekostnader, utan också öka din bekvämlighet genom att hålla värmen inomhus under kalla vinterdagar.

Dagens artikeln kommer att fokusera på olika sätt att isolera taket för att spara energi och öka bekvämligheten. Detta är något som verkligen ligger i tiden just nu och vi tror att du kan finna det mycket intressant att ta del av.

Nu sätter vi igång!

Hur isolerar man taket?

Hur just du ska gå tillväga för att tilläggsisolera taket på din fastighet beror på hur just ditt hus är konstruerat. Men i de flesta fall sker tilläggsisolering av tak genom att man lägger ut isoleringsmaterial på vinden eller i takutrymmet. Detta görs vanligtvis med antingen mineralull, cellulosafiber, sprayisolering eller blåsisolering

Om du har kunskapen för att ge dig på detta projekt på egen hand så kan du för all del försöka göra detta själv, men om du är osäker på hur du ska göra det på rätt sätt så är det bäst att anlita en professionell expert på takisolering och takläggning. Bor du i Sollentuna kan du komma i kontakt med takläggare Sollentuna här. Liknande aktörer finns med all sannolikhet även på andra orter i Sverige, så kolla runt lite på nätet och med vänner och familj för att bilda dig en uppfattning om vilka alternativ som finns tillgängliga att välja mellan.

Varför bör man isolera taket?

Det finns många anledningar till varför man bör isolera taket på sin villa. En av de största orsakerna är att det kan hjälpa till att spara pengar på uppvärmningen.

Om du bor i ett äldre hus finns det som sagt en stor sannolikhet att taket inte är särskilt välisolerat. Detta innebär att mycket av värmen som du betalar för försvinna genom taket, vilket kan leda till onödigt höga uppvärmningskostnader. Genom att isolera taket kan du hålla värmen inomhus, vilket kan minska dina uppvärmningskostnader betydligt.

En annan anledning till varför man bör isolera taket är att det kan öka din bekvämlighet. Under vintermånaderna kan det vara svårt att hålla huset varmt och behagligt om taket inte är välisolerat. Genom att isolera taket kan du hålla värmen inomhus och skapa en mer behaglig inomhusmiljö under kalla vinterdagar.

Dessutom kan isolering av taket bidra till att öka livslängden på taket. Genom att hålla värmen inomhus kan du förhindra att taket fryser, vilket kan orsaka skador. Isolering av taket kan därför hjälpa till att förlänga livslängden på taket och minska risken för dyra reparationer.

Lämna en kommentar