Såhär lyckas du med första dejten

En första dejt är ungefär som att gå till tandläkaren. Du vet att det är bra för dig, men det är inte nödvändigtvis något som någon vettig person skulle vilja uppleva.

För att göra saken värre finns det så många sätt att göra bort sig att du lätt kan hamna i en situation där du ångrar ditt val av partner och ännu mer ångrar hur dejten gick till.

Men ge inte upp än! Med lite förberedelser kan den första dejten faktiskt gå riktigt bra. Här nedan kommer vi dela med oss av ett par olika tips på hur du kan lyckas med första dejten.

Ställ intressanta frågor

Första dejten är ett utmärkt tillfälle att lära sig mer om varandra, och hur kan man göra det bättre än genom att ställa frågor? Även om det kan verka lite formellt till en början är det ett utmärkt sätt att få igång samtalet genom att ställa genomtänkta frågor.

Genom att ställa öppna frågor kan din dejt också få en bättre känsla för om de vill fortsätta att prata med dig eller om de hellre vill vara någon annanstans i världen.

Här är några exempel på frågor som kan fungera bra:

  • Vad är det bästa med att bo i den här staden?
  • Har du några hobbies eller intressen utanför arbetet? Om så är fallet, vilka är de?
  • Vilket råd skulle du ge en vän som börjar arbeta i din bransch?
  • Vad tycker du är den största frågan som vårt samhälle står inför?
  • Vilken är din favoritbok och varför?

Kom ihåg att inte ställa frågor som lätt kan besvaras med ja eller nej. Försök att ta reda på mer om den du pratar med genom att ställa öppna frågor. Och undvik känsliga frågor på den första dejten, dessa kan du istället spara till om ni ska träffas mer framöver.

Ta det lugnt

Efter en lång arbetsdag kan det vara svårt att slappna av, men det är viktigt om du vill att dejten ska gå bra. Det spelar ingen roll om du har haft en hemsk dag eller inte. På en första dejt ska du ta dig tid att varva ner och se till att det inte finns några distraktioner alls.

Var bara dig själv och håll tankarna lugna så brukar det mesta lösa sig av sig självt.

Lämna en kommentar