Hur slutar man snusa?

Är det så att du har svårt att sluta snusa så kan det vara skönt att veta att du inte är ensam ensam om det. Snusberoende är svårt att övervinna, men med rätt verktyg och stöd kan du göra det!

I dagens artikel kommer vi att dela med oss av information om hur du kan få bukt med ditt snusande. Så om du vill ha hjälp med detta, läs vidare och påbörja din resa till ett hälsosammare liv redan idag. Som du säkert vet så finns det flertalet positiva saker med att sluta med snus, så vi uppmanar dig verkligen att läsa igenom artikeln i lugn och ro och fundera igenom hur du ska göra med ditt snusande framöver.

Byt snustyp

Det finns idag en hel del snussorter som man kan välja mellan. Allt från de sorter utan nikotin och tobak, till de som är i påse och lössnus. Om du vill sluta snusa, kan det vara en klok idé att kolla över ifall det finns andra snussorter än den som du använder dig av i nuläget, som är bättre anpassade för att hjälpa dig sluta.

Vanliga snussorter som kan vara behjälpliga för dig som vill sluta snusa är nikotinfria snuser och tobaksfria snuser, det kan även vara fördelaktigt att byta till en snus med mindre portionsstorlek om du vill sluta snusa.

Få stöd från familj och vänner

Det är svårt att sluta med vilket beroende som helst, men du behöver inte göra det ensam. Ta hjälp av din familj och dina vänner för att få stöd. Låt dem veta att du försöker sluta och be dem att finnas där för dig. Att ha en stark stöd från dina nära och kära gör det lättare att hålla fast vid dina mål och att hålla dig på rätt spår.

Det finns också många stödgrupper på nätet för personer som försöker sluta snusa. Dessa grupper kan vara en bra resurs för information och stöd. Så om du känner dig ensam, ta kontakt med en av dessa grupper och få kontakt med andra som går igenom samma sak som dig.

Trappa ner på snusandet

Istället för att försöka sluta helt och hållet direkt, kan det vara en bättre idé att försöka trappa ner på mängden snus som du använder.

Testa att minska den mängd du snusar varje dag och se hur det går. Om du tycker att det är för jobbigt kan du alltid ta något steg tillbaka tills du känner dig bekväm igen. Att minska ditt snusande på det här sättet kan göra det lättare att sluta i längden, istället för att helt abrupt sluta.

Sammanfattningsvis

Om du vill sluta med snusa finns det många saker som kan hjälpa till på vägen. För det första kan du prova tobaksfria snusprodukter. Dessa produkter ger dig fortfarande den nikotinfix du behöver, men utan de negativa aspekterna som finns med tobak.

Du kan också få stöd från din familj och dina vänner när du försöker sluta. Slutligen  är vårt sista tips till dig att du försöker minskar mängden snus gradvis tills du kan sluta använda det helt och hållet. Men som sagt, om det är så att du väljer att snusa (oavsett sort) så måste du vara minst 18 år och se till att du snusar i en ”lagom mängd”.

Vi önskar dig stort lycka till med att sluta snusa!

Lämna en kommentar