Hur lyckas man med Youtube?

Youtube har blivit sättet för många att dela med sig av sin kreativitet och förmåga att producera videoklipp. Förr drömde ungdomar t.ex. om att bli professionella fotbollsspelare, men nu drömmer allt fler om att bli en Youtuber.

I den här artikeln diskuterar vi hur man kan lyckas med Youtube, och vi kommer även dela med oss av några tips på hur man gör tillväga för att uppnå framgång på den populära videoplattformen.

Hitta en specifik nisch du gillar

Det första steget för att bli framgångsrik på Youtube är att hitta din egna och specifika nisch. För att vara originell måste du hitta något som ingen annan har gjort tidigare.

Just att göra något som ingen har gjort tidigare är kanske svårt, men poängen är att det handlar om brainstorming och att tänka utanför boxen för att komma på något bra och intressant innehåll att lägga upp.

Några idéer är:

  • Gör en vloggkanal om ditt dagliga liv (resor, skola osv.)
  • Tillverka cosplay-dräkter och gör videor av dem
  • Gör en parodi på något populärt
  • Recensera artiklar på Amazon
  • Gör videor om dina åsikter om ämnen
  • Gör recensioner av böcker, filmer eller musik

Det viktigaste du bör tänka på när du väljer nisch är att det är något som intresserar dig. Annars finns det risk att du inte kommer kunna hålla motivationen uppe till att producera tillräckligt mycket videor.

Prioritera kvalitet framför kvantitet

Var realistisk – förvänta dig inte att få miljontals prenumeranter över en natt. Du bör sträva efter att producera åtminstone 2 videoklipp i veckan. Om du däremot har mycket fritid och är övertygad om att dina videor kommer att bli populära kan du gärna lägga mer tid på innehållsproduktion.

Nyckeln är dock att ladda upp kvalitet framför kvantitet. Om du inte har tid att ladda upp 2 kvalitativa videoklipp varje vecka bör du istället hålla dig till endast ett videklipp så länge detta klipp är kvalitativt.

Införskaffa rätt utrustning

Trots att det kanske inte är en nödvändighet att du har den bästa kameran och micken när man producerar videor är det viktigt att ha bra utrustning.

Det kan också vara en dålig idé att filma med din mobiltelefon, eftersom kvaliteten oftast inte är så bra. Om du inte har råd att köpa in en nya kamera och mick direkt så kan det vara klokt att försöka spara ihop till detta och köpa när du har råd.

Lämna en kommentar