Hur kommer man ur sin komfortzon?

Det är ett välkänt faktum att människor har en motvilja mot svåra saker. Det är naturligt, och det gäller för i princip alla. Men ibland kan detta vara problematiskt, för när du undviker något svårt och obehagligt, till exempel en konfrontation med din chef eller andra människor om hur du verkligen känner, blir problemet värre och mer komplicerat med tiden.

När du skjuter upp något svårt i livet kommer uppgiften bara att växa sig större i ditt huvud tills den ser oöverstiglig ut – som att bestiga Mount Everest utan utrustning till exempel! Ju längre du skjuter upp det som måste göras, desto större är risken för att det ska misslyckas. Det är därför det är viktigt att möta dina rädslor rakt på sak i stället för att låta dem byggas upp inom dig.

Men hur kommer man ur sin komfortzon då? Det finns faktiskt flera olika sätt som man kan göra detta på. Det behöver inte vara farligt, bara en förändring från det du är van vid kan faktiskt göra stor skillnad. Om du till exempel är rädd för att tala inför publik, varför inte registrera dig för lokala föredrag och debatter? Låt oss nu ta en titt på ett par tips på hur du kan komma ur din komfortzon.

Tala inför publik

Det finns knappast något som så många människor skräms utav än att tala inför publik. Det är en mycket naturlig rädsla, men vi måste alla möta den någon gång. Det bästa sättet att övervinna din rädsla är att delta i lokala föredrag och debatter. På så sätt kan du inte bara öva upp dina färdigheter, utan du får också chansen att dela dem med andra.

Ju mer du talar offentligt, desto lättare blir det, Det är ett bra sätt att komma ut ur din bekvämlighetszon och hjälpa dig att hitta nya vänner i processen!

Testa nya saker

Ett annat bra sätt att komma ut ur din bekvämlighetszon är att prova nya saker. Hoppa fallskärm, besök ett museum som du aldrig har varit på förut, läs en bok av en författare som du aldrig har hört talas om – för att nämna några exempel.

Det kan låta svårt i början, men ju fler nya intressen och hobbies du börjar utforska, desto öppnare blir du till nya erfarenheter och möjligheter. Om du provar något en gång kan du bedöma din upplevelse för att se om den var trevlig eller inte. Ju mer du gör detta, desto större är sannolikheten att din bekvämlighetszon kommer att utvidgas till att omfatta ett större antal aktiviteter.

Lämna en kommentar