Hur kan man tjäna pengar genom att blogga?

Många människor försöker hitta sätt att tjäna pengar. Och faktum är att det finns goda möjligheter att göra det genom att blogga. Men då är såklart en förutsättning att du tycker om att skriva och lyckas locka till dig en del besökare.

Att blogga är något som många har som hobby utan någon tanke på att de kan tjäna pengar på det. De gör det helt enkelt för att de tycker det är riktigt kul och fokuserar på det istället för att dra in pengar.

Men om det är så att man bloggar och faktiskt ändå vill dra in en slant så bör man känna till att det idag finns flera olika sätt som man kan göra det på. Du kan sälja dina egna produkter, samarbeta med företag för att sälja deras produkter eller till och med arbeta som bloggare på heltid för ett etablerat företag.

Det första du behöver göra för att kunna tjäna pengar på att blogga är såklart att starta din helt egna blogg. Därefter finns det som sagt flera olika tillvägagångssätt. Idag kommer vi dela med oss av de allra vanligaste sätt som du kan tjäna pengar på att blogga.

1. Affiliate marketing

Med hjälp av affiliate marketing kan du tjäna pengar genom att marknadsföra produkter som säljs på webben. Detta är en mycket enkel process för dig som bloggare.

Om du har en egen blogg behöver du bara registrera dig vid ett affiliateprogram hos ett av dessa företag och lägga till deras produktlänkar på din webbplats.

När någon klickar på din affiliatelänk kommer de till produktsidan. Om personen därefter beslutar sig för att köpa produkten får du en viss summa pengar i provision.

2. Google AdSense

Ett annat effektivt sätt att tjäna pengar på att blogga är att lägga till adsense-annonser på din webbplats. Dessa annonser anpassas automatiskt av Google efter din besökares tidigare sök- och besökshistorik, så du behöver inte oroa dig över detta.

Om du vill kunna tjäna några större summor pengar med Adsense krävs det dock att du har ett stabil summa besökare på din blogg varje månad. Det som är bra med Adsense är att du inte behöver göra mycket arbete själv. Du behöver bara placera annonserna och låta Google sköta resten.

Lämna en kommentar