Enkla tips på bil-styling som du kan genomföra helt själv

De flesta tror att de måste lämna in sin bil till ett proffs för att styla sin bil – men så är dock inte fallet. Faktum är att det finns många enkla stylingtips som du kan göra själv utan att spendera alldeles mycket pengar och utan att vara särskilt duktig på att meka.

I den här artikeln kommer vi att diskutera några av de bästa tipsen för att styla din bil med en begränsad budget. Dessa tips går att applicera på alla bilar, både gamla som nya.

Är det så att du för tillfället inte har någon bil, men planerar att köpa en så kan vi rekommendera att du klickar dig vidare till Billan24.se för att få vägledning när det kommer till billån.

Måla bromsoken

Enbart lite ny färg på bilens bromsok kan göra underverk för utseendet på din bil, och det är ett enkelt stylingprojekt som du kan göra själv på bara några timmar.

Bromsoket är den metall som bromsbeläggen trycker mot när du bromsar. Med en snabb färgbehandling kan du fräscha upp utseendet på dina bromsar och få din bil att se snyggare ut. För att komma igång tar du helt enkelt bort hjulen och bromsskivorna och rengör bromsoken med ett avfettningsmedel. När de är rena och torra applicerar du ett lager färg och låter det sedan torka i 24 timmar.

Se till att använda färg som är specialiserad för att just användas på bromsok. Det är även fördelaktigt att välja en färg som matchar andra färger som redan finns på din bil.

Tona dina rutor

Att tona rutorna på bilen är ett enkelt och effektivt sätt att ändra utseendet. Det finns många olika nyanser av fönstertoningar tillgängliga, så du kan alltid välja den perfekta färgen för din bil. Tonade fönster har också den extra fördelen att de delvis blockerar solens UV-strålar från att bleka bilens interiör med tiden.

Det bästa med att tona dina egna fönster är att det är en relativt enkel process som vem som helst kan göra. När du väl köpt hem allt du behöver är allt du behöver göra att följa instruktionerna. På nolltid kommer du att ha ett nytt utseende på din bil som kommer dra till sig blickar från folket som ser dig köra runt.

Kom bara ihåg att det inte är tillåtet att tona framrutan hur mörk som helst. Det brukar med det sagt tydligt framgå vilka toner du får använda vart på din bil när du ska köpa dem så att du håller dig på rätt sida om lagen.

Byt fälgar

Om du letar efter ett snabbt och enkelt sätt att ändra utseendet på din bil är ett fälgbyte en av de bästa sakerna du kan göra. Fälgar finns i många olika stilar och färger, så du kommer definitivt kunna hitta något som passar din smak och bil.

Att byta fälgar är också ett bra sätt att personifiera din bil och få den att sticka ut från mängden. Dessutom är det en relativt enkel process som du kan göra själv, utan att behöva ta bilen till en mekaniker. Men kom bara ihåg att välja rätt storlek på fälgarna för din bil och följ tillverkarens anvisningar noga för att undvika att skada din bil.

Köp en däckpenna

Det sista tipset som vi kommer att dela med oss av idag är att köpa en däckpenna. Däckpennor används för att fylla i färg i de logotyper och text som finns på sidorna av dina däck.

Detta kan tyckas vara en liten detalj, men det är verkligen detaljerna som gör skillnad när det kommer till att styla bilen.

Lämna en kommentar