Allt du behöver veta om marknadsföring via artikelpubliceringar 

Vi anser att alla som vill utöka sin verksamhet med fler kunder och ökade intäkter bör överväga att använda sig av artikelmarknadsföring. Detta beror på att det är ett utmärkt sätt att få ut din webbplats till nya personer och för att det är en mycket effektiv form av marknadsföring för att klättra högre upp i sökmotorernas resultatsidor.

Det finns företag som använder sig av detta i stor skala med goda resultat, men faktum är att många har förhållandevis dålig koll på det här området. Vi tänker därför att det kan vara passande att ta upp vad det är för något, hur det fungerar och annat relevant som är bra att känna till.

Ta fram papper och penna för nu kör vi igång!

Vad är artikelmarknadsföring?

Artikelmarknadsföring innebär att man skriver artiklar och därefter skickar in dem till artikelkataloger i syfte att marknadsföra en webbplats eller produkt. Artiklarna är vanligtvis korta, cirka 400-500 ord och de skrivs om olika ämnen som är relaterade till din nisch.

Den stora fördelen med artikelmarknadsföring är att det är en mycket effektiv form av SEO, dvs. sökmotoroptimering. Denna typ av marknadsföring är nämligen ett väldigt bra sätt att jobba med webbplatsens länkprofil, dvs vilka webbplatser som länkar till din – och detta kallas vanligtvis för länkbygge. Väldigt förenklat så vill man ha så många länkar som möjligt till sin webbplats, eftersom det då kan hjälpa dig att hamna högre upp när någon gör en Google-sökning.

Är detta något som intresserar dig? Besök lanksamling.se för att komma igång. Därefter kan du utveckla detta koncept och höra av dig till fler webbplatser och kolla om det finns möjlighet för dig att publicera innehåll på deras webbplats – med syftet att marknadsföra din egna webbplats.

Relevanta länkar är viktigt

När det kommer till vilka sajter du ska försöka få länk ifrån är relevanta länkar väldigt viktigt för SEO. Om du har många länkar till din webbplats från lågkvalitativa webbplatser som inte är relevanta till din sajt kommer Google se detta som något dåligt.

Se därför till att de sajter som du kontaktar gällande marknadsföring via artikelpubliceringar är relevanta och kvalitativa. Genom att göra detta kommer du nämligen försäkra dig om att du kommer kunna se mycket bättre resultat av din marknadsföring.

Lämna en kommentar