5 hjälpmedel för den aktiva datoranvändaren

Att sitta framför datorn har blivit en vardag för väldigt många människor runt om i världen. Det finns knappt ett kontorslandskap idag utan en dator vid varje plats och datorn är helt vital för att vardagen ska fungera. Datorn används i många olika syften och för den aktiva datoranvändaren kan det behövas olika hjälpmedel för att klara vardagen framför skärmen. I denna artikel listas det fem olika hjälpmedel samt en kortare beskrivning om datorns historia. 

Datorn har bytt skepnad sedan de första riktiga datorerna började serietillverkas på 1950-talet. Branscher som bank- och försäkringsbranschen var tidigt ute med att använda den nya tekniken, men det dröjde ända till 70-talet innan de första persondatorerna började säljas och användas.

90-talet var decenniet då datorer började bli en självklarhet i varje hem och i takt med att Internet växte blev hemdatorn ett måste. Idag anses Sverige vara ett av världens mest digitaliserade länder med en vision om att vara svensk ska ha digital kompetens nog för att utföra vardagstjänster via nätet. 

Sedan Internet och datorer blev en självklarhet har många branscher utvecklats samt tillkommit för att fylla den efterfråga om att göra vissa bekvämligheter via datorn. Ett bra exempel på detta är online betting-industrin som har utvecklats i takt med digitaliseringen. Det är inte längre nödvändigt att lämna sitt hem för att lägga odds på en fotbollsmatch, något som vore otänkbart för 30 år sedan när försäljningen av persondatorerna började ta fart. 

5 hjälpmedel

Att sitta framför datorn kan vara påfrestande för både kropp och knopp. Därför finns det hjälpmedel som är till för den aktiva datoranvändaren. Nedan listas fem hjälpmedel som kan vara till hjälp: 

 1. Datorfodral
  Om man äger en laptop kan en snygg datorväska vara till stor hjälp ur både ett modeperspektiv och rent praktiskt. En snygg datorväska är en accessor som är ett måste som även kan lyfta din outfit som en bonus. 
 2. Hörlurar
  Är man en gamer kan ett par gaming-hörlurar vara en bra investering. Det finns ett flertal modeller som höjer spelupplevelsen oavsett vilken budget du har. I många spel är en precis ljudåtergivning nödvändig. Många gaming-hörlurar erbjuder även ett surroundljud som är svårt att återskapa utan hörlurar. Det finns ett flertal bra hörlurar till ett skonsamt pris med trådlösa alternativ. 
 3. Datorstol
  Att sitta bekvämt i en bra ställning är en absolut nödvändighet när man spenderar mycket tid framför datorn. En bra datorstol är ett perfekt gamingtillbehör och är en stol med hög komfort med inspiration från racingstol. Det finns många återförsäljare av datorstolar som erbjuder olika modeller i många prisklasser. 
 4. Fingerärm Touch
  Denna produkt är förhållandevis ny på marknaden men erbjuder en bekvämlighet som unibra till mobilen som till datorn. Syftet med produkten är att förbättra reaktionstiden vid spel samt att den är tillverkad av svett-tåligt material. 
 5. Tangentbord
  Att välja rätt tangentbord är en process där man måste hitta den rätta produkten som passar dina behov. Det spelar ingen roll vilket användningsområde tangentbordet ska användas till, om det är gaming eller arbete. Det finns ett flertal modeller som passar till rätt behov som exempelvis trådlösa-, gaming- samt mekaniska tangentbord. 

Lämna en kommentar